9 december 2021

Afvallen met een crosstrainer

1 min read

De crosstrainer is op dit moment een van de populairste cardio apparaten in Nederland. Of het nou wordt gebruikt als warming-up of om er een heel uur op te staan, het is en blijft goed voor je. In deze blog wil ik daarom toelichten wat de crosstrainer zo geschikt maakt om ermee af te vallen. Lees daarom vooral verder!

Geen ervaring nodig!

Het makkelijke aan de crosstrainer is dat er geen ervaring voor nodig is! De beweging is gemakkelijk uit te voeren en daarom voor elk niveau geschikt. Een lekker niveau op de trainer is niveau 5. Doe dit voor 5, 10, 15 of 20 min. Kijk zelf aan wat goed voelt bij jouw lichaam. Daag jezelf uit, maar ga niet hijgend en half flauwvallend van de crosstrainer af.

Full body workout

Waarom de crosstrainer zo populair is, komt doordat het vrijwel een full body workout is. Je beweegt constant het lichaam. Zowel je armen als je als benen bewegen mee. Een extra voordeel van de crosstrainer is dat het een fijne beweging is voor het lichaam. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen: dan moeten je gewrichten namelijk klappen opvangen. Een blessure op de crosstrainer is dus bijna niet mogelijk!

Zelf aan de slag?

Wil je zelf aan de slag met de crosstrainer, maar niet telkens naar de sportschool gaan voor dit apparaat? Dan is aanschaf van een goede crosstrainer geen slecht idee. Geïnteresseerd hierin of in andere fitnessapparaten voor bijvoorbeeld krachttraining of andere vormen van cardio? Ga dan naar Tunturi voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *