De Corona crisis heeft de Nederlandse economie hard getroffen. De maatregelen die getroffen moesten worden om de uitbraak van de zeer besmettelijke ziekte in te dammen hebben enkele sectoren extra hard getroffen. In onze maandelijkse blog zetten wij elke maand enkele bedrijven uit een getroffen sector in het zonnetje vanwege de manier waarop zij met de tegenslagen zijn omgegaan. Deze maand bespreken wij enkele sportscholen vanwege de invloed die de crisis heeft gehad op de sport sector.

Buiten sporten

Zoals bekend moesten alle sportscholen in Nederland hun deuren voor langere tijd sluiten. Het feit dat materialen door verschillende mensen werd aangeraakt gecombineerd met zwetende mensen die zich dicht op elkaar bevonden maakte sportscholen tot een potentiële brandhaard voor het virus. Sportcentrum Time-out uit Capelle aan den IJssel is bijzonder goed met de corona maatregelen omgegaan. Zij hebben een buiten omgeving gecreëerd waar hun leden op gepaste afstand en met aangescherpte hygiëne maatregelen toch konden sporten.

Thuis sporten met behulp van video lessen

Ook active healthcenter bekend van de fitness in Ypenburg en fitness Leidschenveen verdiend het in onze ogen om extra in het zonnetje gezet te worden. Zij kozen er niet alleen voor om tijdens, maar ook na de maatregelen uitstekend te handelen. Tijdens de corona maatregelen was het als lid mogelijk om na het tekenen van een contract sportmateriaal te huren van AHC Den Haag. In ruil hiervoor zei de klant haar abonnement niet op. Een win-win situatie voor zowel de onderneming als de klant. Active Health Center bood daarnaast uitstekende thuis lessen aan via al haar social media kanalen en de website. Toen de sportschool weer open mocht heeft de sportschool al haar klanten netjes op de hoogte gebracht van de versoepeling en de maatregelen die er op de sportschool golden.