17 januari 2022

Dit is waarom een personal trainer cursus nooit een slecht idee is

3 min read

Een personal trainer cursus is bedoeld voor iedereen die anderen wilt helpen bij het bereiken van hun fitness goals. Met een personal trainer certificaat kan je in de sportschool werken of je gaat voor jezelf aan de slag. Bij deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om met zekerheid beslissingen te nemen over iemands fysieke gezondheid. Aan het einde van de cursus krijg je een certificaat dat je laat zien als je op zoek gaat naar werk. Om die te krijgen moet je vaak ook al een aantal uren als trainer gewerkt hebben, onder begeleiding van de docenten van de personal trainer cursus. Waarom het verstandig is om deze cursus te volgen, lees je hier. 

Altijd een streepje voor met een personal trainer cursus

Of je nu zelf klanten wilt werven of wilt solliciteren op een vaste baan bij een sportschool, je hebt met een personal trainer diploma altijd een streepje voor op andere kandidaten. Sportscholen en klanten vinden het helemaal niet erg om iets meer te betalen voor iemand die de juiste training en achtergrond heeft. Volg een personal trainer cursus waarbij je een erkend diploma ontvangt en je gaat de concurrentie nog beter aan. Een certificaat is een bewijs van kwaliteit en dat zet jou vóór de personal trainers in je omgeving die dat niet hebben. Dit geldt niet alleen als je bij een sportschool in dienst gaat, maar ook als je voor jezelf aan de slag gaat. Je hebt zo de juiste kennis en kunde om iemand echt goed te helpen

Veilig trainen en advies geven

Als personal trainer beslis je wat iemand wel en niet aankan. Je helpt ze niet alleen bij het behalen van fitness goals, maar je hebt ook een adviserende rol. Tijdens een personal trainer cursus leer je over voeding, anatomie en het maken van persoonlijke trainingsplannen. Als iemand naar je toe komt met klachten over pijn in de knie, wil je deze persoon juist kunnen adviseren zodat het beter wordt. Dat kan alleen als je de juiste training hebt gehad en weet waar je het over hebt. Met een personal trainer cursus ben je in staat om je klanten het juiste advies te geven. Ook zorg je ervoor dat ze veilig kunnen trainen of gecontroleerd gewicht kunnen verliezen.

De cursus is de basis voor meer

Met het personal trainer certificaat op zak ben je nog lang niet klaar. Het is een uitstekende basis om als personal trainer aan de slag te gaan, maar er is meer. Wil je jezelf graag ergens in specialiseren, dan zijn er vervolgcursussen die je kunt volgen. Deze geven jou de mogelijkheid om dieper op een bepaald onderwerp in te gaan. Je kunt je personal trainer cursus opvolgen met een cursus over fitness en mindset, over het trainen van mensen die rehabiliteren of over hoe je specifiek voedingsadvies kunt geven. Met een specialisme maak je jezelf een autoriteit in je vakgebied. Dat alles begint met een personal trainer cursus en die volg je natuurlijk bij Overload Worldwide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *