9 december 2021

Een nachtje vissen? Bekijk welke karpertent bij jou past

2 min read

Een echte visliefhebber vist niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts. De kenners weten dat bepaalde vissen in de nacht veel beter te vangen zijn dan overdag. Een van die vissen die je ‘s nachts beter kan vangen is de karper. Als je al ervaring hebt met nachtvissen, dan weet je dat de nachten in Nederland aardig koud kunnen worden, afhankelijk van het jaargetijde. Het is daarom handig om voorbereid te zijn bij het nachtvissen. Als je van plan bent om te gaan nachtvissen op karpers, dan zijn hier speciale karpertents voor. Voor de beste karpertent ga je naar Raven. Raven heeft een groot aanbod karpertenten in verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan bivvy’s paraplu’s, brolly’s, shelters of overwraps. Afhankelijk van het jaargetijde, het aantal personen, de weersverwachting en de stek is de keuze van een karpertent belangrijk. Wil je bijvoorbeeld een open of een dichte tent. Hieronder staan een aantal verschillende soorten tenten uitgelegd. 

Bivvy’s 

De bivvy’s bestaan in allerlei verschillende soorten en maten, maar je hebt met name het grootste verschil tussen de eenpersoons- en de tweepersoons tent. De bivvy is een dichte tent die ideaal is voor langdurige vistripjes. In de bivvy heb je genoeg ruimte om al je spullen in op te bergen en in al je uitrusting ook te overnachten. De bivvy is geschikt voor alle seizoenen. In de wintermaanden kan het ‘s nachts wel koud worden, daarom is een overwrap ideaal als additionele laag voor over je bivvy. 

Paraplu’s 

De paraplu’s kent iedereen waarschijnlijk wel. Dit zijn de traditionele groene paraplu’s die je vaak langs de kant van het water ziet, wanneer je hier bijvoorbeeld langs rijdt. De paraplu is ideaal voor op mooie dagen, waarbij je niet teveel bagage mee wilt hebben en snel wilt gaan vissen. Ze zijn snel uit te klappen en met een pin in de grond blijft hij staan in de wind en regen. In kwaliteit van de paraplu’s zitten veel verschillen. Dit hangt van het materiaal af. Voor een kwalitatieve paraplu kies je voornamelijk de PVC paraplu’s. 

Brolly’s 

De brolly’s zijn net als de paraplu eenvoudig mee te nemen en makkelijk op te zetten. Dit zijn paraplu’s met zijflappen, zodat je geen last hebt van de centrale pin. Deze is wel toe te voegen, voor sommige weersomstandigheden, zodat ze stormbestendig kunnen blijven staan. 

Shelters

De shelters zijn halve open tenten. Ideaal voor op de regenachtige dagen, waarbij je alle spullen en jezelf droog wilt houden. Daarnaast kun je van shelters ook een afgesloten tent. Ook geschikt voor bij het nachtvissen dus. Wil je meer informatie over alle soorten karpertenten? Kijk dan op onze website, ga naar een van onze vestigingen of neem contact met ons op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *