17 januari 2022

Fysio Utrecht voor alle fysiotherapeutische behandelingen

3 min read

Bij Fysio Utrecht kun je terecht voor alle fysiotherapeutische behandelingen. Je hoeft hiervoor geen verwijzing te hebben van een arts. In de twee praktijken, die je kunt vinden in Utrecht, zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten aanwezig die verschillende klachten kunnen behandelen. Zowel sportblessures als orthopedische klachten kunnen effectief worden behandeld. Je kunt hierbij gebruik maken van een personal trainer. Deze kan je helpen om je oefeningen op de juiste manier uit te voeren. Zo kun je nog sneller van je klachten af komen en wordt het opnieuw ontstaan van blessures en klachten tegen gegaan. Bij de fysio praktijk kun je onder andere terecht voor:

·          Rug- en nekklachten,

·          Knieklachten

·          Schouderklachten

·          Hand- en polsklachten

·          Fysiotherapie na een operatie

·          Fysiotherapie voor sporters

Fysio Utrecht voor sporters

Heb je een blessure die is ontstaan door het sporten dan kun je worden geholpen door de fysiotherapeuten van Fysio Utrecht. De fysiotherapiepraktijken zijn dan ook meer dan alleen een praktijk voor fysiotherapie. De meeste fysiotherapeuten die hier werken zijn ook geschoold als personal trainer. Met hun, inmiddels jarenlange, ervaring brengen ze hun kennis graag in praktijk. Zeker mensen die door het sporten een blessure hebben opgelopen kunnen goed worden geholpen door deze fysiotherapeuten. Naast massage therapie zal er ook bewegingstherapie zijn. Door deze bewegingen op de juiste manier uit te voeren onder begeleiding van een personal trainer verdwijnen klachten sneller en blijven daarna ook weg. Je hebt voor het behandelen van een sportblessure geen verwijzing nodig. Vraag bij het intakegesprek of de behandeling wordt vergoed of vraag het zelf na bij je zorgverzekeraar.

Fysiotherapie voor thuiswerkers

Door het thuiswerken ontstaan er veel klachten. Dit komt omdat er thuis geen ergonomische bureaus staan of omdat je bijvoorbeeld geen koptelefoon draagt als je aan het bellen bent. De klachten ontstaan dus door een andere, meestal verkeerde houding. Klachten van thuiswerkers worden op een effectieve manier behandeld. Er wordt zowel met massage therapie als met het geven van oefeningen gewerkt. Die oefeningen kun je, als je dat wilt, in de sportzaal van Fysio Utrecht uitvoeren. Hierbij kun je ook gebruik maken van een personal trainer zodat je zeker weet dat je de oefeningen goed uitvoert. Er wordt ook advies gegeven over je houding tijdens je werk zodat je, wanneer de klachten zijn verdwenen, deze ook niet meer terugkrijgt. Klachten die vaak voorkomen bij mensen die thuiswerken zijn:

·         Rugpijn,

·         Nekpijn,

·         Schouderpijn,

·         Pijn in de arm,

·         Hoofdpijn.

Klachten die fysiotherapeuten vaak behandelen zijn:

De fysiotherapeuten van Fysio Utrecht hebben, bij mensen die veel thuiswerken, vooral lage rugpijn klachten behandeld. Lage rugpijn heeft invloed op alle bewegingen die je maakt waarbij de pijn steeds erger wordt. Je kunt van lage rugpijn afkomen met de juiste fysiotherapeutische behandeling en oefeningen. Niet alleen lage rugklachten worden vaak in de fysiotherapiepraktijk behandeld, maar ook:

·         Nekpijn,

·         Knieklachten,

·         Hand- en polsklachten

·         Schouderklachten

Je kunt bij de gespecialiseerde fysiotherapeuten terecht voor behandeling na een knie- of heupoperatie. Zij proberen je op elke mogelijke manier zo pijnvrij mogelijk te behandelen. Omdat je naast fysiotherapie ook op elk mogelijk niveau kunt sporten, eventueel met de hulp van een personal trainer, genees je sneller, ook na een operatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *