17 januari 2022

Handige tips om jouw streefgewicht te bereiken

2 min read

Afvallen. Gevoeld is iedereen ermee bezig. Iedereen volgt een andere dieet. Het probleem hierbij is dat mensen hun levensstijl niet veranderen. Na hun dieet gaan ze gewoon terug naar hun levensstijl van voor hun dieet. Wat velen niet begrijpen, is dat ze ook zonder een dieet af kunnen vallen. Alles wat ze nodig hebben is een verandering in hun levensstijl. In deze blog geven wij je enkele handige tips, zodat ook jij je streefgewicht kunt bereiken en dit ook kunt houden.

Een haalbaar doel

De eerste stap die je moet nemen in je reis, is een haalbaar doel te zetten. Veel mensen denken dat ze in een maand tijd 10 kilo gaan verliezen. Ook al is dit mogelijk, is de waarschijnlijkheid groot dat dit gewicht er snel weer op komt. Het is dus beter om geleidelijk af te vallen op een gezonde manier. Zet jezelf kleine doelen. Je zult jezelf ook veel beter voelen als je deze bereikt. Dit zul je motiveren om verder te gaan.

Levensstijl

Zoals al gezegd ligt de basis van afvallen bij je levensstijl. Verander deze, en je zult van zelf afvallen. Neem de tijd. Zoals eerder gezegd, moet je jezelf niet haasten. Verder is het handig om bij te houden wat je eet. Zo leer je om je eetschema te veranderen. Na een tijd moet je dit niet meer bij houden. Verder is het belangrijk om veel te bewegen. Je moet niet elke dag gaan sporten, maar een keer de trap nemen in plaats van de lift is al genoeg.

Verleiding voorkomen

Het is niet gemakkelijk om je gewoontes af te leren. Zeker als deze gewoontes suiker bevatten. Er zijn enkele handige tips hoe je deze verleiding naar suiker kunt voorkomen. Drink vooral veel water. Dit is gezond voor je en houdt je vol, zodat de drang naar eten minder groot is. Tussendoortjes zijn niet erg, maar hou het gezond. Er zijn veel lekkere gezonde alternatieven voor snacks. Ook moet je alcohol mijden. Alcohol bevat veel calorieën.

Hulp nodig?

Je levensstijl te veranderen is geen gemakkelijke taak. Hulp inschakelen is dus een goede optie. Personal trainer Delft bijvoorbeeld kan je helpen jouw streefgewicht te bereiken en je levensstijl om te gooien. Op gewichtsconsulentdelft.nl kun je hier meer over lezen.