9 december 2021

Hardlopen? Denk aan deze accessoires!

2 min read
hardlopen

Hardlopen is heerlijk. Gaan wanneer jij wilt, geen duur abonnement, sporten in de natuur. Er zijn veel voordelen op te noemen. Niet gek dus dat veel Nederlanders hardloopgek zijn. De een doet het voor de lol, de ander hopt van wedstrijd tot wedstrijd. Wat je ook doet: als je er maar plezier in hebt!

Start je net met hardlopen? Dan is het handig om een aantal accessoires aan te schaffen. In deze blog geven we je een aantal tips.

De juiste schoenen en kleding

Voordehandliggend, maar wel erg belangrijk: zorg voor de juiste schoenen! Onjuiste schoenen zorgen voor minder goede demping en een looppatroon waar jouw knieën, enkels en kuiten vaak niet blij van worden. Voorkom blessures en schaf dus schoenen aan die passen bij jouw voeten en loopje. Hetzelfde geldt voor kleding: koop kleding waar je lekker in kunt bewegen en die passen bij het seizoen. Dan ben je al een heel eind op weg om jouw ‘hardloop journey’ te starten!

ID tag

Veel sporters, waaronder ook hardlopers, hebben tijdens het sporten geen legitimatie mee. Je portemonnee zit vaak enorm in de weg tijdens het sporten en wat als je het kwijtraakt? Maar stel je voor dat je onwel wordt, of er gebeurt iets met je. Dan wil je natuurlijk wel dat je geïdentificeerd kunt worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg slimme uitvindingen hiervoor. Bijvoorbeeld een speciale ID tag die je kunt bevestigen aan jouw schoen via de veters. Op die ID tag kun je dingen vermelden als:

  • Je naam
  • Adres
  • Medische gegevens

Sporthorloge

Wil je bijhouden hoe ver je loopt, wat je tempo is en hoe lang je onderweg bent? Dit kun je bijhouden op je telefoon, maar je kunt er ook voor kiezen om een sporthorloge of activity tracker aan te schaffen. Deze hoeven niet duur te zijn. Zo kun je eerst proberen of het iets voor je is, voor je een sporthorloge met hightech snufjes aanschaft.

Reflecterende accessoires

Loop je in de winter, dan loop je al vaak in het donker. Dit kan gevaarlijk zijn omdat andere weggebruikers jou niet zien. Zorg er daarom altijd voor dat je reflecterende accessoires draagt. Denk hierbij aan een reflecterende band voor om je arm, of een hesje.

Met bovenstaande accessoires ben jij als beginnende hardloper helemaal klaar voor het hardlopen. Ga je een hardloopevenement organiseren? Kijk dan eens bij byADELAAR!