9 december 2021

Het marathonschema van Rotterdam en Den Haag

2 min read

De marathon van Rotterdam staat dit jaar op zondag 24 oktober gepland. Na drie keer verzet te zijn is ie nu verplaatst naar oktober. Terwijl de mooiste marathon van het land normaal gesproken in april wordt georganiseerd staat ie nu voor het najaar gepland. En dat is voor veel hardlopers wel even wennen. Maar aan de andere kant zijn veel hardlopers ook weer toe om überhaupt een marathon te kunnen lopen. This is Running gaat ook weer met veel groepen naar de marathon van Rotterdam toewerken. Dit doen zij met het marathonschema hartslag, waarbij er heel gericht op hartslag en met korte duurlopen wordt getraind.

This is Running is een hardloopclub in Rotterdam en Den Haag die gespecialiseerd is in marathontraining en halve marathontraining. Klein begonnen in Capelle aan den IJssel en inmiddels uitgegroeid tot een vaste kern in Rotterdam en Den Haag. Elk jaar trainen zij met diverse marathongroepen naar diverse marathons toe. Altijd de marathon van Rotterdam in het voorjaar en een marathon in het najaar. Zo werd in 2019 met diverse groepen naar de marathon van Rotterdam toegewerkt en in het najaar naar de marathon van Keulen.

De visie van This is Running is trainen met een goed schema community en beleving. En daarom traint This is Running met het marathonschema hartslag van Sportrusten. Binnen dit schema staat gerichte en slimme kilometers centraal. Niet meer kilometers maken dan nodig is. En alles op je persoonlijke marathonhartslag. Dat wordt gedaan met een veldtest waarbij het omslagpunt wordt bepaald. Aan de hand van deze waarde en de beste tijd op de 10 km komt er voor iedereen een persoonlijke marathonhartslag waar gedurende 100 dagen mee getraind wordt.

Naast het marathonschema hartslag is de beleving een belangrijk aspect van het marathontraject. This is Running vindt immers dat de weg ernaar toe net zo mooi moet zijn als de marathon zelf. Dat doen zij door naast het trainen ook andere activiteiten te doen, zoals met elkaar naar wedstrijden, borrels en een whatsapp groep. Daarnaast wordt er af en toe op een andere unieke locatie getraind. Hiermee zorgt This is Running voor een community feeling, waarbij we met elkaar naar die magische marathon toewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *