9 december 2021

Met personal coaching ver komen

2 min read

In Nederland doen veel mensen zich voor als de persoon die ze helemaal niet zijn. Maar doen dat voor hun werk vrienden of voor een andere reden je kunt dat best een tijdje volhouden, maar als je telkens anders voordoet dan dat je daadwerkelijk bent. Kan je ongelukkig worden en zelfs depressief worden. Daarom is een personal coaching onder andere heel handig dan wordt er stilgestaan bij wie je echt bent en wat je graag doet en niet wat andere graag doen maar echt wat jij wilt. Een personal coach luistert altijd met veel aandacht naar jou en je behoeftes. Samen halen jullie zoveel mogelijk uit je leven.

Een personal coaching zou je ook altijd drie vragen stellen, wie ben ik? Wat wil ik? En wat kan ik? Veel mensen die net pas beginnen te hebben daar nog geen direct antwoord op, maar dat hoeft ook niet samen met jou coach kom je daar wel achter. Een lifestyle coach werkt altijd in een ruimte waarbij je helemaal alleen bent en je alles kan vertellen wat alleen jouw coach dan weet. Het bestaat uit gesprekken en oefeningen die jij ben jouw coach gaat uitvoeren. Het doel is uiteindelijk jezelf beter begrijpen en ook je persoonlijkheid begrijpen. 

Bewust worden met een lifestyle coach

Mensen die het gelukkigst zijn in hun leven doen wat ze leuk vinden en doen zich niet voor als de persoon die ze niet zijn. Er zijn veel verschillende coaches voorbeelden daarvan zijn de mental coach, de teamcoach, de spirituele coach en nog meer. De life coach is toch anders dan die andere coaches omdat een life coach zich echt gaat bemoeien met het leven van de cliënt. Dat is heel fijn voor de cliënt dat betekent dus dat life coaches zich niet alleen focussen op het zakelijke gedeelte, maar het privéleven van de cliënt ook zullen bekijken en meenemen om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. 

Veel mensen denken anders over een life coach over hoe ze te werk gaan en over wat ze nu eigenlijk precies doen. Als life coach ben je voornamelijk bezig met het laten bewust laten worden. Het is belangrijk dat je bewust wordt van de werkelijkheid en bewust wordt van de Problemen die je mogelijk kan hebben. Het bewust worden van de situatie is belangrijkst als jij niet bewust bent dat je in de Problemen zit of dat het echt niet goed gaat dan kan niemand je helpen.    

Als jij bewust bent over wat je wilt en wat je voelt in je lichaam en welke emoties daarbij komen kijken. Wanneer jij bewust bent over alles wat je doet kan je ook een paar dingen veranderen als je dat zou willen. Mensen die bewust zijn vaak veel scherper en kunnen veel leren over zichzelf en ook van andere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *