9 december 2021

Op tijd nieuwe fietsbanden op de fiets leggen

2 min read
Fietsbanden

Wanneer je veel gebruik maakt van je fiets dan kan het ook zo zijn dat de fietsbanden erg snel gaan slijten. Dit is niet perse een probleem, maar je moet er wel rekening mee houden. Wanneer je namelijk op een band rijdt die op is zul je ook merken dat je veel minder profiel op de band hebt. Wanneer het dan heeft geregend zul je ook een stuk minder grip hebben en is de kans op vallen ook een stuk groter. Hier moet je natuurlijk mee oppassen want als je gaat racefietsen dan ga je vaak ook erg hard en als je dan valt kun je een lelijke val maken. Dat moet je natuurlijk voorkomen. Check daarom eens in de zoveel tijd of je banden nog goed genoeg zijn om mee op de weg te gaan.

Fietsbanden

De binnenband

De binnenband valt natuurlijk ook onder fietsbanden. Vaak zie je dat amateursporters altijd een reserve binnenband bij zich hebben. Dit is namelijk om te voorkomen dat ze niet meer naar huis kunnen fietsen als ze een lekke band hebben. Een wielrenfiets band is namelijk vrij smal en als deze dan kapot is is die ook moeilijk te plakken. Daarom kun je beter snel een nieuwe binnenband erop leggen zodat je ook snel weer verder kunt. Bovendien is het vaak ook makkelijker om er een nieuwe band op te leggen.

Verschillende soorten wielen

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten wielen als je gaat kijken naar fietsbanden. Zo heb je niet alleen verschillende formaten, maar ook de band zelf. De een met meer profiel dan de ander en dan weer gemaakt van een ander soort rubber. Natuurlijk is de band die je wilt gaan gebruiken helemaal aan jezelf. Iedereen heeft namelijk ook andere voorkeuren en wensen bij een band.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *