17 januari 2022

Sportkleding kopen met deze tips

2 min read

Ben je toe aan nieuwe sportkleding? Of ga je voor het eerst écht sporten en heb je eigenlijk niet iets geschikts in je kledingkast hangen? Als je op zoek bent naar nieuwe sportkleding, zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties. Hoe maak je dan toch een keuze? Hieronder vind je wat tips over hoe je geschikte sportkleding kunt vinden.

Welke sport?

Uiteraard is de keuze voor bepaalde sportkleding afhankelijk van de sport die je gaat uitoefenen. Ga je tennissen, dan heb je andere kleding nodig dan wanneer je gaat golfen. Houd rekening met de vereisten voor de sport, maar ook met je persoonlijke wensen. Je wilt je natuurlijk wel fijn voelen in de kleding die je draagt. Het dient dan ook comfortabel te zitten en er het liefst ook enigszins leuk uit te zien. Blijf hierbij dicht bij jezelf en kies kleding waar jij je prettig in voelt.

Kies voor kleding die goed past

Ook de maat is natuurlijk belangrijk, net als bij ieder ander kledingstuk. Je wilt niet dat de kleding te groot is, maar te klein is ook geen pretje. Kijk op de betreffende website goed hoe de kleding valt, dit vind je soms terug in de reviews bij het product, of het staat al aangegeven bij de beschrijving. Koop je je sportkleding daarentegen in de winkel, dan kun je deze natuurlijk passen. Bij twijfel geldt vaak niet doen!

Ga ook voor functioneel

Kleding moet er een beetje leuk uitzien zodat je je er goed in voelt, maar daarnaast is het natuurlijk nog belangrijker dat het functioneel is. Compressiekousen (zoals van stoxenergy.com) zijn bijvoorbeeld misschien niet ontzettend modieus, maar tegelijkertijd wel erg handig om te dragen. Ga dus voor een goede balans tussen functioneel en mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *