9 december 2021

Ventilatieregels in de sportkantine

2 min read
ventilatie

Het is bij sportverenigingen een aangenaam gebruik om na de training of wedstrijd wat te drinken en snacken in de kantine. Gezellig napraten met jouw team en anderen, lekker ontspannend socializen; voor velen is dat het leukste aspect van bij een sportvereniging zitten. Nu willen we deze pret niet bederven (dat is de afgelopen periode al genoeg gedaan door een ander fenomeen), maar wanneer je een kantine runt, zijn er wat regels en wetten om rekening mee te houden. Een onderdeel daarvan is ventilatie. In sportkantines gelden doorgaans dezelfde regels als in de horeca en op dat gebied zijn er belangrijke ontwikkelingen te melden. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ventilatie-expert Spirototaal.

Versoepelingen

Het woord is hard op weg om ‘Woord van het Jaar 2021’ te worden: versoepelingen. In dit artikel gaat het eens niet over de inhoud van de volgende persconferentie, maar over de ventilatieregels in de horeca. Deze zijn per 1 juli dit jaar minder streng geworden. De Drank- en Horecawet, waarin o.a. stond hoeveel keer per tijdseenheid een ruimte moet worden voorzien van verse lucht, is vervangen door de Alcoholwet. Lang verhaal kort: er zijn geen aparte ventilatieregels meer voor de horeca. In plaats daarvan wordt verwezen naar het bouwbesluit, waarin veel minder strenge regels staan voor de ventilatievoud. “Heb ik dan geen horeca-afzuiging meer nodig in de sportkantine?” zul je misschien denken. Dat ligt echter iets anders.

Bitterballen

Serveer je in de kantine patat en bitterballen, dan heb je met aanvullende ventilatie-eisen te maken. Wanneer je frituurdampen produceert, dan kun je deze niet zomaar door de kantine laten dwarrelen. Je hebt dan echt wel een professionele afzuigkap met luchtkanaal nodig. Welk type horeca-afzuiging je moet hebben, hangt af van de omvang van je frituuractiviteiten, de grootte van de kantine en meer. Neem gerust contact op met Spirototaal via 024-2022197 om je hierover te laten informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *