gewichten

Voor intensieve sporters en atleten, die meer dan 3 keer per week 1 tot 2 uur of meer trainen, kunnen bepaalde supplementen helpen er nog nét wat meer uit te halen. Een te hoge inname van bepaalde stoffen zoals cafeïne, vitamines en mineralen kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Als je supplementen wilt slikken, gebruik dan in ieder geval niet meer dan 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). In deze blog leggen de experts van Build More Muscle uit welke supplementen er zijn en hoe ze werken.

Meer weten over de werking van rad 140 of sarms in het algemeen? Bekijk de website van Build More Muscle. Hier kun je veel informatie vinden! 

Vitamine C

Vitamine C is misschien wel de bekendste vitamine. De vitamine heeft een functie als antioxidant. Het zorgt voor vorming van het bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Extra vitamine C draagt bij aan behoud van je weerstand tijdens en na een intense lichamelijke inspanning. Hiervoor moet je, naast je gewone voeding, dagelijks extra minstens 200 mg vitamine C binnenkrijgen.

Cafeïne

Cafeïne heeft een oppeppend effect. Hierdoor verbeter je je uithoudingsvermogen. Cafeïne heeft een aantal voordelen: minder moe, meer focus en meer energie. Te veel cafeïne kan ook nadelige effecten hebben zoals hoofdpijn, verhoogde hartslag, te hoge bloeddruk, maag- en darmklachten, rusteloosheid en slaapproblemen. Zowel de positieve als negatieve effecten verschillen per persoon. Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen.

Creatine

Creatine kan sporters helpen om beter te presteren tijdens kortdurende maximale inspanningen met een intervalkarakter. Je spieren krijgen er een extra energievoorraad door. Een veel voorkomende bijwerking is een toename in gewicht, doordat de hoeveelheid vocht in het lichaam toeneemt.