17 januari 2022

Wat leer je bij Kitesurfles Zeeland?

2 min read

Ben je klaar om te beginnen aan kitesurflessen? Kitesurfles Zeeland is de perfecte plek om te beginnen met je kitesurfcursus. Tijdens de cursus leer je de basis van het besturen van de kite en leer je alles over de uitrusting die je gaat gebruiken. De cursus begin je met een trainervlieger, waarmee je leert over de richting en snelheid van de wind, de krachtzone en de juiste kitesurf-technieken. Zodra je genoeg controle hebt over de vlieger, ga je het water in en begin je met het leren van bodydraggen.

Leren bodydraggen

Wanneer je klaar bent om te leren bodydraggen, leer je hoe je kracht kunt genereren, hoe je kunt bodydraggen tegen de wind in en hoe je de kite opnieuw start. Heb je dit allemaal onder de knie? Dan leer je over zelfdredding en leer je hoe je de vlieger met één hand bestuurt.

Onafhankelijk kitesurfen

Om een onafhankelijke kiteboarder te worden leer je zelfstandig op het board te staan. Je leert over surfen, getijden en het gebruiken van de juiste uitrusting afhankelijk van de windomstandigheden. Zodra je onafhankelijk kunt kitesurfen, heb je het waterstarten onder de knie en kun je een korte afstand in beide richtingen surfen.

IKO certificatie

Ervaren kitesurfers kunnen er voor kiezen extra lessen te nemen bij Kitesurfles Zeeland. Met deze lessen leer je om je vlieger, lijnen, harnas en board op te zetten. Tijdens deze lessen leer je kiteboarden zonder de hulp van een instructeur en leer je alle situaties op het water onder controle te hebben. Zo zul je bijvoorbeeld weten hoe je de snelheid in beide richtingen onder controle kan houden en hoe je de kite tegen de wind in kan besturen. Na afronding van genoeg lessen ben je IKO gecertificeerd. Met de IKO-pas kun je overal ter wereld kitesurf spullen huren en zonder instructeur het water op. Voor wie al eerder kitesurflessen heeft gehad bieden we een opfriscursus aan en ga je met een begeleider op pad. Wie al de IKO certificatie heeft, kan bij Kitesurfles Zeeland verschillende kitesurf uitrustingen huren. Voor meer informatie en vragen over onze kitesurflessen kun je gerust contact met ons opnemen. Ons team van Kitesurfles Zeeland staat voor je klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *